Even voorstellen

 

Mijn naam is Emmely van Ommen. Ik ben het gezicht achter Ecotours Kampen en uw persoonlijke tourcoach door de groene en historische Hanzestad Kampen en haar omgeving.

Ik heb een passie voor de (stads)natuur en ecologisch leven. Ik ben geboren in IJsselmuiden (gemeente Kampen) en woon sinds mijn 18e (nu al weer 23 jaar) in Kampen aan de rand van de binnenstad. Door het buitenleven wat ik als kind meemaakte in groot IJsselmuiden ben ik ook bekend met het (boeren) buitengebied en de kleine dorpskernen. Bovendien heb ik een periode bij de toenmalige PTT post gewerkt als postbode, eerst op de fiets en vervolgens in een bestelbus waardoor ik denk dat ik alle straten en landweggetjes van de gemeente Kampen wel bereden heb.

De laatste 14 jaar werkte ik in de zorg in een verpleeghuis in Kampen en in de Thuiszorg. Begin 2019 stond er een oproep in de plaatselijke krant "De Brug" of men ideeën had voor meer actieve impulsen in de binnenstad van Kampen. Ik won een aanmoedigingsprijs met mijn bedrijfsplan waarmee ik het verborgen groen van Kampen onder de aandacht wil brengen : denkend aan de tuinen/hofjes, landschapsgebieden en het aanbod van ecologische adresjes. Dit in combinatie met de prachtige historie van onze Hanzestad Kampen. Omdat de 'verborgen' tuinen en hofjes de plekken in de stad zijn waar je even de stilte van de stadsnatuur kan beleven bied ik de tours aan in kleine groepen om zo deze sfeer te kunnen behouden. Inmiddels zijn er nu meerdere all-inclusive Tours met samenwerkende partners uit Kampen ontwikkeld.

Graag neem ik je mee naar deze prachtige groene en ecologische plekjes.

De meeste Tours zijn inclusief eten en drinken. Laat je verrassen en vooral verwennen in onze groene historische Hanzestad Kampen!

De Ecotours met bijbehorende prijzen staan omschreven onder de menubalk 'Tours'.

Voor de Openbare Tours kun je je inschrijven via het contactformulier of d.m.v. een Whatsapp bericht of telefoontje naar het telefoonnummer onder aan de pagina. De agenda van de Openbare Tours staat op de Homepage.

Het is ook mogelijk om een tour met een groep te boeken. Datum en tijd in overleg. Gebruik hiervoor het contact formulier op de contactpagina of neem telefonisch contact op.

Meewerkende partners

 

-Lalaloes (Lunch restaurant waar biologische- en streekproducten worden geserveerd)

-Janita Stoel (Architect Studio Stoel verbouwt eigen voormalige stadsboerderij tot woning met natuurlijke en duurzame materialen)

-Ma Greet (Restaurant, gebruikt o.a. zuivelproducten van de biologische boerderij Erf 1 van Kampereiland)

-Van Dijk Bikes (Bicycle-shop)

-Steege's Erf (Uitrust Relax en Genietpunt met pluktuin)

-Bijenvereniging Kampen eo

-Fair and Share (Tweedehands kledingwinkel en andere eerlijke en duurzame producten)

-Vooruitzicht (Cadeau atelier werkend met productdesigners die aan upcycling doen)

-Kurashi Design (Atelier waar volgens het 'slow fashion' concept tassen worden gemaakt van natuurlijk gelooid leer)

-Hans Leurink Optiek (Naast opticienwerk worden hier vintage monturen geupcycled)

-Viltzijdig (Atelier waar wol wordt vervilt en dagbesteding wordt geboden)

-Zoetelief (Koffie, thee en chocolade winkel. Heeft biologische producten in haar assortiment)

-Pure Jo (Natuurlijke verzorgings productlijn van Medisch Pedicure Jeannette)

-Huisje Boompje Plantje (Stadstuinwinkel, natuureducatie en groene schoolpleinen)

-Manusie (Meubelstoffeerder, Oud wordt nieuw)

 

Emmely van Ommen

06 - 414 820 36

ecotourskampen@gmail.com